google-site-verification=wsvI7VFATWhxZXk_Ans1ixhEp08KISLlYlpnSzgQSvI
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Vega ételek

RAKOTT ÉDESBURGONYA

Hozzávalók:

  • 2 nagyobb fehér húsú édesburgonya
  • füstölt barna rizses csemege kolbász
  • 1 nagy doboz tejföl
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 10 db tojás
  • bors
  • növényi sajt

Elkészítése:

Megmossuk az édesburgonyát és héjában megfőzzük a tojásokkal együtt,majd megpucoljuk őket és felkarikázzuk.A hagymát és a kolbászt is felkarikázzuk.Egy nagyobb jénait kikenünk zsírral és rétegezzük az édesburgonyát a tojást a kolbászt hagymát majd a tejfölt,a rétegeket sózzuk borsozzuk ezt mindaddig végezzük míg van alapanyagunk,de ügyeljünk arra hogy a tetején a befejezés tejföl legyen amit jó vastagon sajttal beborítunk,majd egy órára berakjuk a sütőbe,hogy szép színt kapjon.

 

 

ZÖLDSÉGEK WOKBAN SÜTVE

Hozzávalók:

  • 1 db zsenge cukkini
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 üveg ( 2 dl )zsenge répa(nekem saját eltevés)
  • 1 marék aszalt paradicsom 
  • fél doboz kukorica
  • fél üveg gomba
  • só bors
  • kókusz olaj

Elkészítése:

A hagymát finomra vágjuk és kókuszzsíron megdinszteljük,hozzáadjuk a csíkokra vágott répát,cukkinit gombát és tovább pároljuk,majd mikor úgy látjuk hogy majdnem kész az aszalt paradicsomot és a kukoricát is hozzátesszük.Nagyon finom szaftos egytálétel lesz amit önmagában is fogyaszthatunk,mi  bulgurral ettük.

 

 

MEDVEHAGYMÁS-CUKKINIS PITE

Hozzávalók:

  • 1 cs leveles tészta
  • 30 dkg cukkini
  • 2 db tojás
  • 1,5 dl főző tejszín
  • 1/2 csokor medvehagyma
  • bors

Elkészítése:

A jó öreg kész friss leveles tészta mindig van a hűtőben.
300 g cukkinit durvára reszelek, enyhén besózom, összekeverem, félreteszem. A főző tejszínt a 2 db tojással, kis őrölt borssal felverek ( nem sózom, a cukkini sós lesz!) Maréknyi felvágott medvehagymát adok hozzá, majd a lesózott jól kinyomkodott  cukkinit is beledolgozom. Mehet bele reszelt sajt is, én most kihagytam, hogy ne nyomja el a zöldségek ízét. Éppen ezért nem is fűszerezem erősen, mert szeretem, ha a friss zöldségek ízei dominálnak. A keveréket beleöntjük a tésztába, és óvatosan ( a tejszín most még híg) körben összecsipkedjük, behajtogatjuk a tészta széleit. A maradékból rácsokat teszünk a tetejére. Előmelegített 170 fokos sütőben kb, 40 perc alatt készre sütjük. ( tűpróba) Figyeljük a színét!
A leveles tészta roppanós, a tejszínes töltelék lágy, krémes, a medvehagyma illata betölti a konyhát. A színei szemet gyönyörködtetők, az íze felülmúlhatatlan!
Jó étvágyat!

 

 

MEDVEHAGYMÁS RAKOTT KARFIOL

 

Hozzávalók:

  • 1  kis fej karfiol,kb fél kg
  • 1/2 csokor medvehagyma
  • 3 db tojás
  • 15 dkg trappista
  • 1 kis doboz tejföl
  • 3 ek, zabpehely
  • só 
  • bors

Elkészítése:

A karfiol szeletelem, lehet rózsákra is szedni. Sós vízben félig megfőzöm, vigyázz ne főzd szét.

Kikeverem a tojásokat a tejföllel, csipet sóval, hozzáadom a reszelt sajt nagy részét (egy kicsit félre teszek belőle) hozzáadom az aprított medvehagyma nagy részét (ennek is egy részét félreteszem).

Egy jénai aljába teszek a sajtos-tejfölös cuccból, ráteszem a főtt karfiolt, erre jön egy kicsi medvehagyma levél, zabpehely, erre jön a sajtos-tejfölös cucc másik harmada, újabb karfiol, és végül a maradék sajtos-tejfölös cucc.

Mehet a sütőbe 200°C-ra, amikor már pirul, ráteszem a maradék medvehagymával elkevert reszelt sajtot, kicsit visszateszem és ennyi.

Recept innen :https://slimgastro.blogspot.com/

 

 

EGYIPTOMI FALAFEL

 

 

Aki nem eszik húst vagy keveset mint én annak ajánlom ezt a változatot. 

Hozzávalók:

  • 40 dkg lóbab
  • 1 nagy tojás
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 1 kávéskanál őrölt koriander
  • 15 dkg liszt
  • 2 evőkanál szezámmag
  • só, olaj a sütéshez

Elkészítés:

A babot 1 napra beáztatjuk, másnap lecsurgatjuk, lassú tűzön puhára főzzük, átpasszírozzuk.
A megtisztított, apróra vágott vöröshagymát, a szétnyomott fokhagymagerezdeket  a petrezselyemzöldet a koriandert hozzáadjuk az átpasszírozott babhoz, jól elkeverjük, lassú tűzön összefőzzük.
Ha kihűlt, kis pogácsákat formálunk belőle, megforgatjuk a felvert tojásban, majd a lisztben és a szezámmagban, serpenyőben forró olajban aranybarnára sütjük.
Papírszalvétán leszárítjuk, kissé megsózva tálaljuk.

Nincs a keresési feltételnek eleget tevő termék.