google-site-verification=wsvI7VFATWhxZXk_Ans1ixhEp08KISLlYlpnSzgQSvI
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Szénhidrát csökkentett

TÚRÓS,SAJTOS ZABPELYHES POGÁCSA

Hozzávalók 24 darabhoz

  • 25 dkg túró
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 2 tojás
  • 3 evőkanál zabpehely
  • 3 evőkanál zabpehelyliszt
  • 1 kávéskanál só
  • bors

Elkészítés:

A túrót egy villával kicsit nyomkodd meg,majd keverd hozzá a felaprított zabpelyhet,a zablisztet,a tojást.Ízlés szerint fűszerezd sóval,borssal,és jól gyúrd össze.Ha nagyon ragacsosnak találod,adj még hozzá kevés zablisztet.A masszát tedd legalább fél órára hűtőbe.Egy nagyobb tepsit bélelj ki sütőpapírral,és rakj rá kis tésztahalmokat.Ha laposabb tallérokat szeretnél,egy kicsit nyomkodd is meg őket.Reszeld le a sajtot nagyobb lyukú reszelőn,és szórd meg vele a tészta tetejét jó alaposan.Told előmelegített sütőbe,és 180 fokon körülbelül 15-20 perc alatt süsd a tallérokat arany színűre.

 

 

 TÚRÓ MUFFIN

 
 

Hozzávalók 6 db muffinhoz:

  • 3 tojás
  • 150 g (laktózmentes) túró (tejérzékenyeknek totu )
  • 20 g citromlé (bolti 100%-os vagy frissen facsart)
  • pár csepp vanília aroma
  • édesítő (kb. 20 g négyszeres erejű édesítő) 
  • 60 g szénhidrát csökkentett lisztkeverék
  • étcsokoládé

Elkészítés:

A liszt kivételével kézi habverővel elkeverjük a hozzávalókat, majd beleöntjük a lisztet is és alaposan összekeverjük. Szilikonos muffin formába adagoljuk (ízlés szerint megszórjuk gyümölcsökkel,étcsokoládéval) és előmelegített sütőben megsütjük. 180 fokon

 

 

 

 

 

 

KAKAÓS CSIGA

 

Hozzávalók: 10 db-hoz

  • 150 g Expressz lisztkeverék /Szafi /
  • 70 g por eritrit
  • 15-15 g  negyedannyi édesítő
  • 0,5 g só
  • 10 g frissen facsart citromhéj
  • 10 g almaecet
  • 140 g víz
  • +5 g lisztkeverék a gyúráshoz

Töltelék:

35 g zsírszegény kakaópor

50 g por eritrit

15 g negyedannyi édesítő

60 g víz

Kenéshez:

  • 20 g cukormentes barack lekvár

Elkészítés:

A tésztát gyúrjuk össze és pihentessük 5 percig.Ezalatt az idő alatt elkészítjük a krémet.Fontos a tészta kezdetben folyékony,de ne ijedjünk meg,pihentetés után nyújtható lesz.Lisztezett felületen gyúrjuk át majd nyújtsuk téglalap alakúra,kenjük rá a sűrű krémet,és tekerjük fel,vágjuk 10 darabra és kenjük meg a lekvárral.Előmelegített 160 fokos sütőben,alsó-felső programon 20-25 percig süssük,majd fújjuk le olajsprayvel és további 2 percet süssük.

 

 

 

 

 

SÜTŐTÖKÖS-TÚRÓS MUFFIN

 

Hozzávalók:

  • 15 dkg szírszegény túró
  • 2 db tojás
  • 10 dkg sült sütőtök
  • 3 dkg édesítő
  • 10 dkg zabpehelyliszt
  • 1/2 mkk só
  • 1/2 mkk mézeskalács fűszerkeverék
  • 1/2 mkk szárított őrölt gyömbér
  • 5 g sütőpor
  • 40 ml tej

Elkészítés:

Egy tálba mérjük a túrót,a sült tököt,az édesítőt,a sót,hozzáütjük a tojásokat majd botmixerrel krémesre pürésítjük.

A lisztet összekeverjük a fűszerkeverékkel,a gyömbérrel,a sütőporral,majd a túrós tojásos elegyhez keverjük és a végén lazítjuk a tejjel.

Szilikon formákba adagoljuk a tésztát és 180 C-on 30-35 per alatt megsütjük.

 

 

 

 

 

SÓS TÚRÓS CSIGA

Hozzávalók:

  • 230 g zabpehelyliszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 tk.utifű maghéj liszt
  • nagy csipet só
  • 1 púpos tk kókuszzsír
  • 1 tojás és 1 fehérje
  • 1 dl tej

 

Túrós töltelékhez:

  • 25 dkg túró
  • 1 tojás
  • 1 ek.natúr joghurt
  • 1 csipet só
  • 1 db újhagyma zöld szára
  • + 1 tk zabpehely

Hozzávalók:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk,majd 10 percet pihentetjük.A tésztát kinyújtjuk,rákenjük a túrós tölteléket,majd megszórjuk a hagymával és megszórjuk zabpehellyel.Feltekerjük és egy ujjnyira.190 C-on 20 percig,majd visszavesszük 170 C-on tovább sütjük 10 percig 

Recept :http://slimgastro.blogspot.com/search/label/P%C3%A9k%C3%A1ru

 

 

 

 

 

MAZSOLÁS KALÁCS

 

 

Hozzávalók:

  • 225 g Szafi Reform kenyér és péksütemény lisztkeverék 
  • 75 g Szafi Reform  rostkeverék 
  • 15 g élesztő felfuttatva
  • 75 g Szafi Reform eritrit 
  • 1 ek. Szafi Reform vaníliás eritrit
  • 1,5 g Szafi Reform himalaya só
  • vanília aroma (5 kupak) 
  • 12 g bio citromhéj
  • 30 g bio citromlé
  • 3 db M-es tojás (156 g)
  • 3 db M-es tojássárga (54 g)
  • 90 g cocomas 
  • 15 g Szafi Reform kókuszolaj 
  • 180 g víz
  • mazsola ízlés szerint
  • + 12 g Szafi Reform bambuszrost liszt a gyúráshoz és formázáshoz 

Sütés előtti kenéshez:

  • 18 g tojásfehérje

Sütés utáni kenéshez:

  • 3 g Szafi Reform kókuszolaj

Elkészítés:

Külön edénybe mérjük ki a száraz és a folyékony hozzávalókat.

Ezután öntsük őket egybe és keverjük csomómentesre.

Pihentessük 5 percig.

Addig béleljünk ki sütőpapírral egy tepsit és készítsük elő a tojásfehérjét.

Ha letelt a pihentetési idő, lisztezett felületen gyúrjuk át, osszuk 3 egyenlő részre. Sodorjunk rudakat, majd fonjuk össze.

Kenjük le a tojásfehérjével. (Ezt a sütőbe helyezés előtt ismételjük meg. Addig hagyjuk száradni az 1. kenés után, míg bemelegszik a sütő.)

Sütés:

190 fokra előmelegített sütőben, alsó-felső programon 55-60 perc. (Sütőfüggő, figyelni kell, hogy szép barna legyen a színe.)

Rácson hagyjuk kihűlni, majd kenjük le a kókuszolajjal

Megjegyzések:
A tészta kemény lesz, de gyúrás közben szépen kisimul, nem kell hozzá több folyadék.
Ha kétszer kenjük le a tojásfehérjével, szebb színt fog kapni.
Az alapanyagok szoba hőmérsékletűek legyenek, sokkal jobban lehet így dolgozni a nyers tésztával.
Ha van robotgépünk, akkor annak a spirál szárával is összedolgozhatjuk a tésztát, sokkal jobb állagú lesz.

 

 

 

 

 

PARASZTLÁNGOS

 

Hozzávalók:

  • 4 db tojás
  • 3 evőkanál szénhidrát mentes liszt
  • 2 evőkanál bambuszrost liszt
  • 1 lapos evőkanál útifűmaghéj
  • kb. 15 evőkanál víz
  • tejföl
  • lila hagyma

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összekeverjük és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük 180 fokon 15 percig sütjük.Kivesszük megkenjük vastagon tejföllelés beborítjuk lila hagymával és baconnel,majd visszatesszük 15 percre

 

 

 

 

KAPROS-TÚRÓS LEPÉNY

Hozzávalók:

  • 20 dkg zabpehelyliszt
  • 1 egész tojás
  • 3 dkg élesztő
  • pici cukor
  • 5 dkg puha v. felolvasztott kókuszzsír
  • só pici tej hogy összeálljon

Töltelékhez:

  • 50-60 dkg zsírszegény túró
  • aprított kapor
  • édesítőszer
  • 1 tojás
  • zabkorpa
  • a tetejére 1 tojás sárgájával kikevert tejföllel v joghurttal

Elkészítése:

Az élesztőt felfuttatjuk a cukorral és a tejjel.Egy kelesztőtálba tedd bele a többi hozzávalót,majd a felfuttatott élesztővel alaposan gyúrd össze.Ha elválik az edény oldalától,takard le és pihentetjük kb fél órát.Egy sütőpapírral bélelt tepsibe  nyújtsd bele a tésztát kb fél cm vékonyra,és szórd meg a tetejét egy kevés zabkorpával.A túrót alaposan keverd össze a felvert tojással édesítővel a kaporral és simítsd a tészta tetejére,majd a tojásos tejföl.180 fokon alsó rácson 30-40 percig sütjük.

 

 

 

 

 

PALACSINTA

Hozzávalók:/10 db/

  • 150 g Szafi palacsinta lisztkeverék
  • nagy csipet só
  • 16 g kókuszolaj
  • 4 db közepes tojás
  • 340 g szoba hőmérsékletű víz

Elkészítése:

Kézi habverővel keverjük ki a vizet ,tojást folyékony kókusz olajat,sót,majd adjuk hozzá a lisztkeveréket és gyors mozdulatokkal keverjük ki.Ezután pihentessük 15 percet,majd süssük ki a palacsintákat

 

 

 

 

 

ALMÁS PITE

 

Hozzávalók:

  • 4 bögre zabpehelyliszt /2,5 dl/
  • 3 dl 12 %-os tejföl
  • 1 cs.sütőpor
  • 10 dkg vaj
  • 1 evőkanál kókuszvirág cukor
  • 1,5 kg alma reszelve
  • 3 evőkanál zabkorpa v.zabpehely
  • fahéj ízlés szerint

Megpucoljuk és lereszeljük az almát,egy kis citromlével elkeverjük,h ne barnuljon meg.A hozzávalókat az alma,a zabkorpa és a fahéj kivételével összegyúrjuk.A tészta felét gáztepsi nagyságúra nyújtjuk majd kivajazott kilisztezett tepsibe tesszük.A tésztát vékonyan meghintjük zabkorpával vagy zabpehellyel.A lereszelt almát jól kinyomkodjuk és ráhalmozzuk a tésztára,majd ízlés szerint meghintjük fahéjjal és kókuszvirág cukorral. Kinyújtjuk a tészta másik felét is ráborítjuk az alma tetejére.Megkenjük tojássárgájával és villával megszurkáljuk,hogy ne repedjen meg a tészta.Előmelegített sütőben 180 fokon aranybarnára sütjük.Mivel vékony a tészta,nehéz vele bánni.

 

ZABPELYHES ALMÁS PITE

Hozzávalók:

  • 8 dkg zabpehelyliszt
  • 8 dkg zabliszt
  • 1kg alma lereszelve
  • 2 tojás
  • 1 joghurt
  • 2 dl tej

Elkészítése:

Összekeverem a zabpelyhet lisztel,felét belerakni a sütőedénybe,rá a reszelt almát rá a maradék zabpelyhet.Ráönteni a tojás joghurt tej elegyet úgy,hogy teljesen ellepje 180 fokon 30 perc-ig sütjük.

 

Nincs a keresési feltételnek eleget tevő termék.