Szénhidrát csökkentett
TÚRÓS,SAJTOS ZABPELYHES POGÁCSA
Hozzávalók 24 darabhoz
- 25 dkg túró
- 15 dkg reszelt sajt
- 2 tojás
- 3 evőkanál zabpehely
- 3 evőkanál zabpehelyliszt
- 1 kávéskanál só
- bors
Elkészítés:
A túrót egy villával kicsit nyomkodd meg,majd keverd hozzá a felaprított zabpelyhet,a zablisztet,a tojást.Ízlés szerint fűszerezd sóval,borssal,és jól gyúrd össze.Ha nagyon ragacsosnak találod,adj még hozzá kevés zablisztet.A masszát tedd legalább fél órára hűtőbe.Egy nagyobb tepsit bélelj ki sütőpapírral,és rakj rá kis tésztahalmokat.Ha laposabb tallérokat szeretnél,egy kicsit nyomkodd is meg őket.Reszeld le a sajtot nagyobb lyukú reszelőn,és szórd meg vele a tészta tetejét jó alaposan.Told előmelegített sütőbe,és 180 fokon körülbelül 15-20 perc alatt süsd a tallérokat arany színűre.
TÚRÓ MUFFIN

Hozzávalók 6 db muffinhoz:
- 3 tojás
- 150 g (laktózmentes) túró (tejérzékenyeknek totu )
- 20 g citromlé (bolti 100%-os vagy frissen facsart)
- pár csepp vanília aroma
- édesítő (kb. 20 g négyszeres erejű édesítő)
- 60 g szénhidrát csökkentett lisztkeverék
- étcsokoládé
Elkészítés:
A liszt kivételével kézi habverővel elkeverjük a hozzávalókat, majd beleöntjük a lisztet is és alaposan összekeverjük. Szilikonos muffin formába adagoljuk (ízlés szerint megszórjuk gyümölcsökkel,étcsokoládéval) és előmelegített sütőben megsütjük. 180 fokon
KAKAÓS CSIGA
Hozzávalók: 10 db-hoz
- 150 g Expressz lisztkeverék /Szafi /
- 70 g por eritrit
- 15-15 g negyedannyi édesítő
- 0,5 g só
- 10 g frissen facsart citromhéj
- 10 g almaecet
- 140 g víz
- +5 g lisztkeverék a gyúráshoz
Töltelék:
35 g zsírszegény kakaópor
50 g por eritrit
15 g negyedannyi édesítő
60 g víz
Kenéshez:
- 20 g cukormentes barack lekvár
Elkészítés:
A tésztát gyúrjuk össze és pihentessük 5 percig.Ezalatt az idő alatt elkészítjük a krémet.Fontos a tészta kezdetben folyékony,de ne ijedjünk meg,pihentetés után nyújtható lesz.Lisztezett felületen gyúrjuk át majd nyújtsuk téglalap alakúra,kenjük rá a sűrű krémet,és tekerjük fel,vágjuk 10 darabra és kenjük meg a lekvárral.Előmelegített 160 fokos sütőben,alsó-felső programon 20-25 percig süssük,majd fújjuk le olajsprayvel és további 2 percet süssük.
SÜTŐTÖKÖS-TÚRÓS MUFFIN
Hozzávalók:
- 15 dkg szírszegény túró
- 2 db tojás
- 10 dkg sült sütőtök
- 3 dkg édesítő
- 10 dkg zabpehelyliszt
- 1/2 mkk só
- 1/2 mkk mézeskalács fűszerkeverék
- 1/2 mkk szárított őrölt gyömbér
- 5 g sütőpor
- 40 ml tej
Elkészítés:
Egy tálba mérjük a túrót,a sült tököt,az édesítőt,a sót,hozzáütjük a tojásokat majd botmixerrel krémesre pürésítjük.
A lisztet összekeverjük a fűszerkeverékkel,a gyömbérrel,a sütőporral,majd a túrós tojásos elegyhez keverjük és a végén lazítjuk a tejjel.
Szilikon formákba adagoljuk a tésztát és 180 C-on 30-35 per alatt megsütjük.
SÓS TÚRÓS CSIGA
Hozzávalók:
- 230 g zabpehelyliszt
- 1 csomag sütőpor
- 1 tk.utifű maghéj liszt
- nagy csipet só
- 1 púpos tk kókuszzsír
- 1 tojás és 1 fehérje
- 1 dl tej
Túrós töltelékhez:
- 25 dkg túró
- 1 tojás
- 1 ek.natúr joghurt
- 1 csipet só
- 1 db újhagyma zöld szára
- + 1 tk zabpehely
Hozzávalók:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk,majd 10 percet pihentetjük.A tésztát kinyújtjuk,rákenjük a túrós tölteléket,majd megszórjuk a hagymával és megszórjuk zabpehellyel.Feltekerjük és egy ujjnyira.190 C-on 20 percig,majd visszavesszük 170 C-on tovább sütjük 10 percig
Recept :http://slimgastro.blogspot.com/search/label/P%C3%A9k%C3%A1ru
MAZSOLÁS KALÁCS
Hozzávalók:
- 225 g Szafi Reform kenyér és péksütemény lisztkeverék
- 75 g Szafi Reform rostkeverék
- 15 g élesztő felfuttatva
- 75 g Szafi Reform eritrit
- 1 ek. Szafi Reform vaníliás eritrit
- 1,5 g Szafi Reform himalaya só
- vanília aroma (5 kupak)
- 12 g bio citromhéj
- 30 g bio citromlé
- 3 db M-es tojás (156 g)
- 3 db M-es tojássárga (54 g)
- 90 g cocomas
- 15 g Szafi Reform kókuszolaj
- 180 g víz
- mazsola ízlés szerint
- + 12 g Szafi Reform bambuszrost liszt a gyúráshoz és formázáshoz
Sütés előtti kenéshez:
- 18 g tojásfehérje
Sütés utáni kenéshez:
- 3 g Szafi Reform kókuszolaj
Elkészítés:
Külön edénybe mérjük ki a száraz és a folyékony hozzávalókat.
Ezután öntsük őket egybe és keverjük csomómentesre.
Pihentessük 5 percig.
Addig béleljünk ki sütőpapírral egy tepsit és készítsük elő a tojásfehérjét.
Ha letelt a pihentetési idő, lisztezett felületen gyúrjuk át, osszuk 3 egyenlő részre. Sodorjunk rudakat, majd fonjuk össze.
Kenjük le a tojásfehérjével. (Ezt a sütőbe helyezés előtt ismételjük meg. Addig hagyjuk száradni az 1. kenés után, míg bemelegszik a sütő.)
Sütés:
190 fokra előmelegített sütőben, alsó-felső programon 55-60 perc. (Sütőfüggő, figyelni kell, hogy szép barna legyen a színe.)
Rácson hagyjuk kihűlni, majd kenjük le a kókuszolajjal
Megjegyzések:
A tészta kemény lesz, de gyúrás közben szépen kisimul, nem kell hozzá több folyadék.
Ha kétszer kenjük le a tojásfehérjével, szebb színt fog kapni.
Az alapanyagok szoba hőmérsékletűek legyenek, sokkal jobban lehet így dolgozni a nyers tésztával.
Ha van robotgépünk, akkor annak a spirál szárával is összedolgozhatjuk a tésztát, sokkal jobb állagú lesz.
PARASZTLÁNGOS
Hozzávalók:
- 4 db tojás
- 3 evőkanál szénhidrát mentes liszt
- 2 evőkanál bambuszrost liszt
- 1 lapos evőkanál útifűmaghéj
- kb. 15 evőkanál víz
- só
- tejföl
- lila hagyma
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit összekeverjük és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük 180 fokon 15 percig sütjük.Kivesszük megkenjük vastagon tejföllelés beborítjuk lila hagymával és baconnel,majd visszatesszük 15 percre
KAPROS-TÚRÓS LEPÉNY
Hozzávalók:
- 20 dkg zabpehelyliszt
- 1 egész tojás
- 3 dkg élesztő
- pici cukor
- 5 dkg puha v. felolvasztott kókuszzsír
- só pici tej hogy összeálljon
Töltelékhez:
- 50-60 dkg zsírszegény túró
- aprított kapor
- édesítőszer
- 1 tojás
- zabkorpa
- a tetejére 1 tojás sárgájával kikevert tejföllel v joghurttal
Elkészítése:
Az élesztőt felfuttatjuk a cukorral és a tejjel.Egy kelesztőtálba tedd bele a többi hozzávalót,majd a felfuttatott élesztővel alaposan gyúrd össze.Ha elválik az edény oldalától,takard le és pihentetjük kb fél órát.Egy sütőpapírral bélelt tepsibe nyújtsd bele a tésztát kb fél cm vékonyra,és szórd meg a tetejét egy kevés zabkorpával.A túrót alaposan keverd össze a felvert tojással édesítővel a kaporral és simítsd a tészta tetejére,majd a tojásos tejföl.180 fokon alsó rácson 30-40 percig sütjük.
PALACSINTA
Hozzávalók:/10 db/
- 150 g Szafi palacsinta lisztkeverék
- nagy csipet só
- 16 g kókuszolaj
- 4 db közepes tojás
- 340 g szoba hőmérsékletű víz
Elkészítése:
Kézi habverővel keverjük ki a vizet ,tojást folyékony kókusz olajat,sót,majd adjuk hozzá a lisztkeveréket és gyors mozdulatokkal keverjük ki.Ezután pihentessük 15 percet,majd süssük ki a palacsintákat
ALMÁS PITE
Hozzávalók:
- 4 bögre zabpehelyliszt /2,5 dl/
- 3 dl 12 %-os tejföl
- 1 cs.sütőpor
- 10 dkg vaj
- 1 evőkanál kókuszvirág cukor
- 1,5 kg alma reszelve
- 3 evőkanál zabkorpa v.zabpehely
- fahéj ízlés szerint
Megpucoljuk és lereszeljük az almát,egy kis citromlével elkeverjük,h ne barnuljon meg.A hozzávalókat az alma,a zabkorpa és a fahéj kivételével összegyúrjuk.A tészta felét gáztepsi nagyságúra nyújtjuk majd kivajazott kilisztezett tepsibe tesszük.A tésztát vékonyan meghintjük zabkorpával vagy zabpehellyel.A lereszelt almát jól kinyomkodjuk és ráhalmozzuk a tésztára,majd ízlés szerint meghintjük fahéjjal és kókuszvirág cukorral. Kinyújtjuk a tészta másik felét is ráborítjuk az alma tetejére.Megkenjük tojássárgájával és villával megszurkáljuk,hogy ne repedjen meg a tészta.Előmelegített sütőben 180 fokon aranybarnára sütjük.Mivel vékony a tészta,nehéz vele bánni.
ZABPELYHES ALMÁS PITE
Hozzávalók:
- 8 dkg zabpehelyliszt
- 8 dkg zabliszt
- 1kg alma lereszelve
- 2 tojás
- 1 joghurt
- 2 dl tej
Elkészítése:
Összekeverem a zabpelyhet lisztel,felét belerakni a sütőedénybe,rá a reszelt almát rá a maradék zabpelyhet.Ráönteni a tojás joghurt tej elegyet úgy,hogy teljesen ellepje 180 fokon 30 perc-ig sütjük.