google-site-verification=wsvI7VFATWhxZXk_Ans1ixhEp08KISLlYlpnSzgQSvI
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Linzerek, Kekszek, Pogácsák

ISTENI  MEDVEHAGYMÁS POGÁCSA

Hozzávalók: /6 főre/

  • 50 dkg finomliszt
  • 2 tojás
  •  25 dkg margarin
  • 2 dl zsíros tejföl
  • 2 dkg élesztő
  • 2 dl tej
  • 2 tk cukor
  • csokor medvehagyma
  • reszelt sajt

Elkészítés:

1 A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk vagy a tészta kikeverövel eldolgozzuk hozzáadunk 1 tojást és a tejfölt,amit szintén belekeverünk és sózzuk.
2. 1dl langyos tejbe teszünk cukrot ,élesztőt és felfuttatjuk, beleöntjük a masszába.
3. Az apróra vágott medvehagymát szintén belegyúrjuk. Ha a tészta engedi hozzáadjuk a maradék tejet.A tészta állaga elég laza lesz.
4. tésztát hűtőben pihentetjük 2 órán át.
5. Kivesszük és lisztezett nyújtólapon kétszer/háromszor hajtogatjuk.
6. kinyújtjuk nyújtófával ,majd pogácsa szaggatóval kiszaggatjuk,és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Felvert tojással megkenjük,és sajttal meghintjük.
9. 180°C-os, előmelegített sütőben, légkeveréssel 25-30 percig sütjük, míg a pogácsák teteje szép aranyszínű nem lesz
.


ISTENI SAJTOS RÚD

Hozzávalók: 6 főre

  • 40 dkg liszt
  • 6 evőkanál tejföl
  • 20-25 dkg sajt reszelve
  • 30 dkg margarin vagy vaj
  • 1 evőkanál só

Elkészítés:

A lisztet a margarinnal elmorzsoljuk,a sajt felét a tésztába tesszük,a sóval és a tejföllel összedolgozzuk.Előfordulhat,hogy 1 evőkanállal több tejföl kell bele.

Azonnal kinyújtjuk kb.1-1,5 cm vastagra/állítható nyújtófával/,ráhelyezzük a süti kiszúró rácsot és erősen rányomjuk ,majd tojással megkenjük a rudakat és bőven megszórjuk reszelt sajttal.Én mindig felesben füstölt sajttal készítem,de csak a tésztájába mert a tetején hamar megég!
180 fokos 15-20 percig sütjük.Gyorsan kész és nagyon finom!

 


SÓS KEKSZ

Hozzávalók:

  • 70 dkg liszt
  • 50 dkg Rama
  • 16 dkg reszelt sajt
  • 3 kiskanál só
  • 2 evőkanál ecet
  • 10 evőkanál víz

Elkészítés:
A hozzávalókat összegyúrjuk,különböző formájú kiszúrókkal kiszaggatjuk,tetejére tojás magvak kerülnek és 8-10 perc alatt kisütjük őket

 


 

SZÍNES DESIGN KEKSZEK

Hozzávalók 4 főre:

  • 30 dkg finomliszt
  • 20 dkg margarin
  • 1 ek 10% ecet
  • 6 ek hideg víz
  • 1 kk só

Elkészítés:


Gyorsan összedolgozzuk/vagy a tészta kikeverővel/ hogy a kéz melege ne sokáig érje. Folpackba csomagolva egy éjszakára hűtőbe rakjuk. Másnap 3 részre osztjuk az egyikbe annyi paradicsompürét hogy szép rózsaszín legyen,a másikba 5 dkg reszelt sajtot,a harmadikba finomra vágott zöld fűszert/itt medvehagyma/ keverünk. Formára szaggatjuk és kisütjük 180 fokos sütőben 10 percig.

 


 

MÉZESKALÁCSOS KEKSZ

Hozzávalók:

  • 250 g finomliszt
  • 90 g porcukor
  • 2 evőkanál méz
  • 125 g vaj /hideg/
  • 1 db tojás
  • 1 evőkanál mézeskalács fűszerkeverék
  • 1 csipet só


Elkészítése:

A lisztet elmorzsoljuk a hideg vajjal,hozzáadjuk a porcukrot,a fűszerkeveréket,a tojást,a mézet és egy csipet sót majd összegyúrjuk a tésztát.
Ha a tészta összeállt,akkor fóliába csavarva fél órára hűtőbe tesszük.A tésztát fél cm vastagra nyújtjuk, kiszaggatjuk és sütőpapírral bélelt tepsire tesszük.185 fokon előmelegített sütőben 8-10 perc alatt megsütjük. 

 

 


 

LINZER

 
Hozzávalók: 
  • 50 dkg liszt
  • 1 sütőpor
  • 15 dkg zsír vagy Rama 
  • 15 dkg porcukor
  • 3 tojás sárgája
  • 1-2 evőkanál tejföl
  • 1 citrom héj 
Elkészítés:
A hozzávalókat összegyúrjuk,majd kinyújtjuk és már szaggathatjuk is.Én újabban 20 dkg Rama-val csinálom isteni finom!   
 
 

 

 

 

 

APRÓSÜTEMÉNYEK

Hozzávalók:

  • 25 dkg margarin (szoba hőmérsékletű)
  • 25 dkg cukor
  • 2 egész tojás
  • 1 csipet só
  • 50 dkg simaliszt
  • fél kávéskanál vaníliaeszencia vagy vaníliás cukor vagy vaníliarúd

Csokoládés kekszhez:

  • 15 dkg margarin
  • 15 dkg cukor
  • 2 tojás
  • 5 dkg csokidara
  • 30 dkg liszt
  • 2 kanál rum

Mandulás kekszhez:

  • 20 dkg margarin
  • 10 dkg cukor
  • 2 tojás
  • 20 dkg liszt
  • 20 dkg apróra zúzott mandula

Vaníliás kekszhez:

  • 18 dkg margarin
  • 10 dkg cukor
  • fél kanál vaníliaeszecia
  • 2 tojás
  • 25 dkg liszt
  • 7,5 dkg mogyoró

Elkészítés :(mindegyikre vonatkozik)

A margarint a cukorral habosra keverem, a tojást és az aromát hozzáadom, újra keverem, majd a megszitált lisztet is beleteszem, állandó keverés mellett a többi hozzávalót is beleteszem, és keverem-keverem, én robotgéppel. Gyenge állagú sima tésztát kapunk, majd hideg zsírmenetes tepsire nyomjuk, 180-200 fokon sütjük.

Fittkonyha receptje:
Hozzávalók:

  • 50 g Szafi Free csökkentett rosttartalmú kenyér lisztkeverék.
  • 40 g Szafi Free vaníliás zabpuding por.
  • 50 g zabtejszín 5 g (frissen facsart) citromlé
  • csipetnyi só
  • csipetnyi szódabikarbóna
  • egy kevés reszelt citromhéj
  • édesítő (nálam 20 g Szafi Reform négyszeres erejű)
  • 20 g folyékony kókuszolaj

A száraz és a folyékony hozzávalókat külön-külön elkeverjük, majd a két részt összeöntjük, összegyúrjuk. Megtöltjük a keksznyomót és tetszőleges mintájú, formájú kekszeket készítünk. (A sütőpapírt vékonyan kiolajoztam, és úgy nyomtam rá a kekszeket.) Előmelegített sütőben (180 fokon, kb. 12-13 perc alatt) megsütjük. Nekem kb. 20-22 kisméretű kekszem lett. (Elég neki ennyi idő, nem szabad túlsütni. Amire kihűl, addigra pont jó lesz. : ) ) 
A másiknál annyi volt a változtatás, (az 1. verzióhoz képest), hogy (40 g helyett) 50 g zabpudinggal és (50 g helyett) 55 g zabtejszínnel készült. Mindkettő nagyon jó lett szerintem, egy minimális eltérés van az állaguk között. Az 1. verziót egy kicsivel könnyebb volt kinyomni a formából, mint a ezt a 2. változatot, viszont ez a 2. szerintem majdnem teljesen olyan állagú lett, mint a bolti “győri édes” keksz. (Már amennyire emlékszem rá.)

 

Nincs a keresési feltételnek eleget tevő termék.