google-site-verification=wsvI7VFATWhxZXk_Ans1ixhEp08KISLlYlpnSzgQSvI
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Mártások,szószok

Zakuszka

Hozzávalók:

  • 10-12 db hosszú padlizsán
  • 25 db kápia paprika
  • 25 db pritamin paprika
  • kb.1 liter házi paradicsom lé
  • kb. 1 liter olaj
  • 5-6 közepes fej vöröshagyma
  • cukor
  • bors

Elkészítése:

A paprikákat és a padlizsánokat megsütjük,ha tehetjük akkor grillen a szabadban,hogy finom füst ízt kapjunk,de ha nem megoldott a sütőben is jó. Sütés után lebőrözzük,majd egy éjszakát hagyni hogy lecsepegjen.

Lábasba 3/4 liter olajat öntünk,és a ledarált vöröshagymát lassan sárgára sütjük benne,majd hozzátesszük az előzőleg ledarált padlizsánt és a paprikákat is.Lassan főzzük,ízesítjük sóval,borssal,paradicsomlével cukorral,majd a maradék olajat is hozzáöntjük.Langyosra hűtve kóstoljuk,mert így jönnek ki az ízek,ha kell tovább ízesíthetjük.Üvegekbe töltjük kb 1 ujjnyit kihagyunk ide meleg olajat öntünk és száraz dunsztba tesszük.

 

 

BETYÁR MASSZA

 

Hozzávalók:

  • 1 nagy marék erős paprika
  • 1 fej fokhagyma
  • olaj
  • fűszerpaprika
  • sűrített paradicsom

Elkészítése:

Kevés olajban az összezúzott fokhagymát pirítjuk,majd hozzárakjuk a felkarikázott paprikát,fűszerpaprikát felöntjük vízzel és puhára főzzük,a vizet ha kell pótoljuk. Ha megfőtt és nem szeretjük a darabokat akkor leturmixolhatjuk,majd sózzuk és a sűrített paradicsomot is hozzátesszük rottyan egyet és kész.Üvegekbe töltjük.Húsok,zöldségek,szendvicsekbe kitűnő.

 

 

Nincs a keresési feltételnek eleget tevő termék.