google-site-verification=wsvI7VFATWhxZXk_Ans1ixhEp08KISLlYlpnSzgQSvI
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Kelt tészták,Fánkok, palacsinták

AMERIKAI PALACSINTA

 

 

 

 

 

Hozzávalók:

  • 30 dkg finomliszt
  • 400 ml tej
  • 2 db tojás
  • 1 sütőpor
  • 5 dkg cukor
  • 1 tk só
  • 1 tk vanília kivonat

Elkészítése:

Keverjük össze a hozzávalókat és a szilikon palacsinta sütő formát olajozzuk ki és tegyük egy minimum 28 cm átmérőjű kiolajozott serpenyőbe. Majd süssük ki a palacsintákat.

 

SZALAGOS FÁNK

 

Hozzávalók:

50 dkg liszt
egy csipet só
5 dkg cukor
5 dkg vaj
3 dkg élesztő
3 tojássárgája
2 evőkanál rum
1 cs vanília
kb.3 dl tej
olaj a sütéshez.


Elkészítése:

Fontos hogy az anyagok szoba hőmérsékletűek legyenek!
A lisztbe mélyedést készítünk,beletesszük a cukrot rámorzsoljuk az élesztőt,hozzáadjuk a tej felét és a felfuttatott élesztőt,majd a többi anyagot,lágy könnyű tésztát készítünk,jó simára dagasztjuk,szoba hőmérsékleten duplájára kelesztjük / ez kb 1 óra/ Ezután óvatosan a deszkára borítjuk ujjnyi vastagra nyújtjuk,kiszaggatjuk, kb fél órát pihentetjük,majd forró olajban kisütjük!
Sütésnél a tésztát fordítva a lyukas felével lefelé tesszük,ekkor fedő alatt sütjük utána már fedő nélkül! Az olaj mennyisége hőmérséklete nagyon fontos,ne legyen túl forró,ne lepje el a tésztát! A kisült fánkokat vaníliás porcukorral meghintjük finom házi lekvárral megkenjük!


RÓZSAFÁNK

Hozzávalók:

  • 5 tojás
  • 3 ek (nyírfa ) cukor
  • csipet só
  • 1 citrom reszelt héja
  • 5 dl tej
  • 40 dkg liszt
  • 5 g szódabikarbóna
  • a sütéshez kb.5 dl olaj
  • szóráshoz fahéjas (nyírfa) cukor

Elkészítése:
A tojásokat egy tálba ütjük,felverjük és összekeverjük a cukorral,citrom héjával.Apránként hozzáadjuk a tejet és annyi lisztet,hogy palacsintatészta sűrűségű masszát kapjunk,majd a sót és a szódabikarbónát is hozzákeverjük és kb.1/2 dl olajat is belekeverünk.A lisztet érdemes átszitálni,hogy csomómentes tésztát kapjunk.
Egy széles,lapos lábasba olajat öntünk,jól felmelegítjük,majd a sütőformát belehelyezzük.Mikor már jól felforrósodott a sütőforma,akkor kivesszük,belemártjuk a tésztába.Vigyázzunk,hogy ne merüljön bele teljesen,mert akkor sütés után nem jön le a formáról a fánk, kb 2-3 mm-t hagyjunk szabadon a tetején! fogyasztás előtt porcukorral szórjuk meg!
Ami rátapad,azt a forró olajba visszahelyezzük.Hirtelen átsül,kb.30 másodperc alatt.A megsült tészta kinyílik a sütőformán és le is válik az olajba.Ha mégsem,az se baj!A kész fánkot az olajból kiemeljük,lecsepegtetjük.Ha a formán maradt,egy tálca felett megrázogatjuk,hogy lecsússzon és tálcára helyezzük.Még melegen fahéjas porcukorba forgatjuk a kisült fánkokat.
Tipp:Amikor kevés a masszánk és besűrűsödik,én kevés vízzel lazítom!

 

 

 Babérleveles kalács

 

Hozzávalók:

  • 1 kg liszt
  • 20 dkg cukor
  • 4 tojás sárgája
  • 3 dkg élesztő
  • 6 dkg olvasztott margarin
  • 1/2 L tej
  • 1 tk só
  • 1/2 tk őrölt babérlevél
  • 10 dkg mazsola

Elkészítése:

A meglangyosított tejből 1 dl kiveszünk majd 1 tk cukrot elkeverünk benne és belemorzsoljuk az élesztőt,félretesszük míg felfut.A tej másik felébe az őrölt babérlevelet bele rakjuk.A száraz hozzávalókat is összevegyítjük.A dagasztó gépbe mindent beleteszünk,az olvasztott vaj és a mazsola kivételével.Ha már kezd összeállni a tészta lassan hozzácsurgatjuk az olvasztott vajat és dagasztjuk.A mazsola csak a végén kerül bele.Ha szép sima fényes a tészta akkor készen vagyunk,letakarjuk egy tiszta konyharuhával és kelesztjük kb 1 órát.Ha megkelt 4 részre osztjuk rudakat sodrunk belőle és összefonjuk kenyérformába tesszük.Vékonyan lekenjük tojás és pici tej keverékével majd hagyjuk újra kelni,sütés előtt még egyszer átkenjük.Légkeverésen 170 fokon sütjük 45-60 percig /sütőfüggő/


 

Nincs a keresési feltételnek eleget tevő termék.