google-site-verification=wsvI7VFATWhxZXk_Ans1ixhEp08KISLlYlpnSzgQSvI
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Fagylaltok

JÉGKRÉM

Tippek a jégkrém készítéshez:

Ahogy a gyümölcs a fagyinál,itt is javasolt a bogyós gyümölcsöket átpasszírozni,hogy selymes legyen a jégnyalóka készíthetünk tejszínes,v joghurtos alapú,krémes nyalánkságot is.A formákat megtöltve,finoman ütögessük őket oda a pulthoz,hogy ne maradjon benne légbuborék
a krém alapúba keverhetünk csoki forgácsot v apróbb csoki darabkákat,de akár gyümölcs darabokkal is feldobhatjuk izgalmasabbá téve akár réteges jégkrémet is készíthetünk,itt figyelni kell hogy a rétegek egymásra kerülése közt mindig dermesztjük az előző réteget a mélyhűtőben.
az ügyesebbek próbálkozhatnak a kész jégkrém csokival való bevonásával is:ehhez a csokoládét megolvasztjuk langyosra hűtjük és a fagyasztóból elővett jégkrémet belemártjuk,majd folpackba beletekerve visszatesszük a fagyóba,mert a bevonattal már nem fér bele a formába.Íme néhány recept:

Epres:

Hozzávalók:4 db-os formához:

  • 300g eper
  • citrom

Elkészítése:

1. Az eper szárát leszedjük,megmossuk, lecsepegtetjük.

2.Bot mixerrel pépesítjük h ne maradjon darabos.

3.Ha esetleg nem volt elég ízes az eper,akkor se essünk kétségbe,kicsit édesíthetjük és ízesítjük is citrommal.

4.Végül formákba töltjük és 3 órára mélyhűtőbe hűtjük!

5. Fogyasztás előtt a formát forró víz alá tesszük ezután a jégkrémek könnyedén kihúzhatók a formából!


Citromos:

Hozzávalók 8 db- os formához:

  • 2 citrom,
  • 2 evőkanál cukor,víz

Elkészítése:

1.A citromokat megmossuk,levét kicsavarjuk
2.Rostjával együtt,plusz 2 kanál cukorral és annyi vízzel,hogy 5,5 dl legyen összesen limonádét készítünk.
3.Ez az 5,5 dl pont elegendő lesz a 8 db formához.
4.A limonádét a formákba töltjük,egyesével rátesszük a nyéllel ellátott tetőket.
5. Kb. 5 órán keresztül mélyhűtőben hűtjük.
6.Fogyasztás előtt meleg víz alá tesszük a formát,így a jeges jégkrémünk könnyedén kicsusszan majd a formából.

/ Természetesen készíthető másfajta ízesítéssel is pl: mentás limonádéból,málnás limonádéból,de ananász léből,barack léből is kinek melyik a kedvence vagy éppen milyen gyümölcs érik éppen a kertünkben /


Jegesteás:
Pillanatok alatt elkészülő jeges tea,a saját ízvilágunknak megfelelő a formákba töltjük és mehet is a fagyasztóba pár órára

 


Dinnyés:


Hozzávalók:

  • 80 dkg görögdinnye
  • 6 dkg természetes édesítőszer,de ha a dinnye elég édes akkor ez ki is hagyható
  • 1 citrom frissen facsart leve

Elkészítése:

A dinnyét össze turmixoljuk a természetes édesítőszerrel és a citromlével.Egy szűrőn átszűrjük,majd formákba öntjük.A közepébe beleállítunk egy jégkrém pálcikát és mélyhűtőbe tesszük.Ha megfagyott kivesszük a formából.
 


Nescafé-s:
Hozzávalók:6-8 db hoz

  • 500 ml kávé(Nescafé)
  • 200 ml tejszín
  • 2-3 kardamon (egész)
  • 10 dkg barna cukor

Elkészítése:
Oldjunk fel 4-5 kávéskanál Nescafé-t 500 ml forró vízben.A tejszínt forraljuk fel a kardamommal,valamint a cukorral együtt,időnként kevergessük meg,majd hagyjuk kihűlni.Távolítsuk el a kardamon magokat. Keverjük össze a kávét a kardamomos-cukrostejjel,majd töltsük a fagyi alapot jégkrém formákba.Fagyasszuk le egy éjszakára!


 

Nincs a keresési feltételnek eleget tevő termék.